Proces izdelave spletne strani

Načrtovanje in razvoj ideje

Ker želimo, da je stranka s končnim izdelkom zadovoljna, je potrebno skrbno preučiti njene želje in zastaviti jasen cilj.

Zato je načrtovanje spletne strani in oblikovanje ideje ključnega pomena, saj tako lahko želje stranke prenesemo v tehnično obliko in ustvarimo zasnovo in strukturo spletne strani.

Prav tako se pri načrtovanju odpravi morebitne dvome in vprašanja glede na realizacijo določenih zahtev.

Oblikovanje in izdelava spletne strani

Ko je struktura spletne strani določena lahko pričnemo z oblikovanjem in izdelavo spletne strani.

Pri oblikovanju je potrebno biti pozoren na uporabniško izkušnjo ter smiselno postavitvijo elementov na strani. Moderna spletna stran mora biti tudi prilagojena in optimizirana za prikaz na mobilnih napravah.

Prav tako je ključna pravilna uporaba in psihologija barv ter fotografij, ki morajo seveda biti dovolj dobre resolucije in kvalitete. To je bistvenega pomena saj tako obiskovalca obdržimo dlje na strani in pritegnemo njegovo pozornost.

Ne smemo pa pozabiti na dejansko vsebino spletne strani ter bogatost besedila, katero v veliki meri vpliva na dobro optimizacijo in rangiranje v spletnih iskalnikih.

Optimizacija in objava

Na optimizacijo spletne strani se osredotočimo že pri sami izdelavi, kar pomeni, da izvajanje strani poteka gladko in tekoče. Stran mora biti hitra in odzivna, saj je to zelo pomembno za dobro uporabniško izkušnjo.

Prav tako poskrbimo, da je spletna stran zaščitena ter pravilno optimizirana za prikaz na spletnih iskalnikih.